Online testovi za vožnju

Testovi za vožnju su jedan od obaveznih koraka ka dobijanju vozačke dozvole. Sadrže pitanja o poznavanju saobraćajnih pravila i učenik mora položiti teorijski deo pre nego što započne sa praktičnom obukom. Zahvaljujući tehnologiji, testove za vožnju sada možete vežbati i online, bilo kada i bilo gde.

U daljem tekstu odgovorićemo na najčešća pitanja u vezi sa testovima za vozački za B kategoriju.

 

 

Kada se polaže test za vožnju?

Test za vožnju polaže se nakon završene teorijske obuke. Teorijska obuka sastoji se od 40 časova od po 45 minuta, koji se najčešće održavaju u blokovima od 90 minuta. Teorijska obuka obuhvata predavanja kao i vežbe pripreme za polaganje testova vožnje.

 

Kako izgleda polaganje testa za vožnju?

Testovi za vožnju polažu se na računaru u prostorijama auto škole VM auto. Kandidati imaju 60 minuta da odgovore na 42 pitanja. Pitanja su slična onima koje je kandidat prethodno vežbao na časovima teorijske obuke i online testovima kod kuće.

 

Koliko mi je poena potrebno da položim test za vožnju?

Da bi se položio test za vožnju, potrebno je da imate 85% tačnih odgovora, odnosno da skupite 85 poena od mogućih 100. Pitanja nose različit broj poena, u zavisnosti od toga šta se traži. Polovični odgovori se ne priznaju. 

Savetujemo Vam da pažljivo pročitate pitanja, jer u nekim ima više tačnih odgovora. Obratite pažnju da li treba da obeležite jedan ili više odgovora.

 

Kakva pitanja da očekujem na testu?

Test se sastoji iz ukupno 42 pitanja. Oko dvadeset pitanja su iz teorije, oko deset pitanja su iz oblasti koja obuhvata znakove, a deset pitanja su takozvane situacije odnosno raskrsnice.

 

Šta treba da ponesem na polaganje testova vožnje?

Na polaganje teorijskog ispita potrebno je poneti važeću ličnu kartu.

 

Kako je najbolje da se pripremim za polaganje testova za vožnju?

U današnje vreme, priprema za polaganje testova je dosta olakšana. Online testovi za vožnju na kreativan i interaktivan način omogućavaju da savladate saobraćajna pravila. Nema dosadnog iščitavanja tekstova, sa razumevanjem ćete naučiti sve što vam treba.

Savetujemo Vam da sa pripremom počnete na vreme, tj. neposredno nakon početka teorijske obuke. Nemojte da ostavljate poslednjih nekoliko dana pred ispit za učenje – tako će Vam se svo gradivo nagomilati i izmešati. Redovno vežbajte i pazite šta se radi na časovima. Nema potrebe da pitanja učite napamet, jer neće biti identični raspored ponušenih odgovora na polaganju. Takođe, pravila koja naučite je potrebno da kasnije primenite pri vožnji. Zbog toga je bitno da sve razumete. 

Ukoliko Vam nešto nije jasno tokom pripreme za polaganje, naši predavači će Vam rado sve razjasniti i pobrinuti se da razumete.

 

Kada dobijam rezultate testova za vožnju?

Kandidat će saznati rezultate odmah nakon završetka testa. Tada će kandidat saznati da li je osvojio minimum 85 poena i položio teorijski deo ispita.

 

Gde mogu da vežbam online testove za vožnju?

Kompletna baza svih ispitnih pitanja je javna i objavljena je na sajtu MUP-a, a kombinovanjem tih pitanja se prave testovi. Da biste pristupili pitanjima na sajtu MUP-a, potrebno je da od auto škole dobijete identifikacioni kod i lozinku.